Norway Fight Night 2019 - behind the scenes

Norway Fight Night ble arrangert for sjette gang lørdag 14.september, og når dørene ble åpnet og første kamp satt i gang var det med alle hjemmebokserne som vi hadde planlagt å ha med oss. Men at det skulle bli slik var absolutt ingen selvfølge mot slutten. Sjelden eller aldri har vi hatt like mye trøbbel med fightcardet som vi hadde i år. 

Boksing er ingen enkel idrett å arrangere stevner i. Det er ingen spillertropp og innbytterbenk. Det er en mot en, mann mot mann, dame mot dame. Alle har sine planer og noen er mer interesserte i å gå kamper enn andre. Har du ikke planlagt kamp til helga er det ikke alle som hopper i det. Mange klager over for få kamper, men når tilbudet kommer så er det ikke så farlig likevel. 

Vi hadde syv "hjemmeboksere" som vi var veldig fornøyde med å ha med oss. Sunniva Hofstad, Lars Christian Johnsen, Elmin Zivcic, Kent Erik Bådstad, Luke Santarelli, Simen Nysæter og Anders Eggan var tidlig klare. Nå manglet det bare å få matchet dem...

Kampene
Lars Christian mot Ahmed Abdelfattah ble tidlig klart. Et returoppgjør fra sist NM hvor Abdelfattah trakk det lengste strået den gang. Sunniva er ikke enkel å matche lenger, hun har levert strålende resultater rundt om i Europa og er en vond bokser å møte. Etter å ha lett i mange land og vært i kontakt med mange trenere fikk vi til slutt hjelp av Liam fra Edenderry i Dublin. Han har mye kontakt med flere norske boksere, og en mann å spørre om man trenger hjelp til noe i Irland. Dermed var enda en kamp i boks. Elmin Zivcic i +91 er også i samme kategori som nevnte Sunniva. Det florerer ikke med +91 boksere i Norden, og skal man se langt utover Norden blir også kostnader noe vi må ta hensyn til. I Nordisk mesterskap i 2018 stilte to nordmenn i den tyngste vektklassen, noe som gir et bilde på at det ikke er mange i den største klassen å ta av. Men her også fant vi en god motstander i Finland etter god hjelp fra den finske landslagssjefen Jarkko. Så langt happy days. Alt gikk overraskende bra og vår eminente matchmaker Markus Lahmi i Finland tok seg av proffkampene. 

Trøbbelet begynner
Helga før fight night hørte vi et rykte om at Elmin sin motstander hadde skadet seg i en kamp, men ingenting var bekreftet og skadeomfanget var uvisst. Var det en smell eller var det en langvarig skade? Vi måtte finne det ut fort, både med tanke på info til Elmin som hadde gledet seg til kamp og for alle de som hadde kjøpt billetter for å se på Elmin. Vi kom relativt kjapt i kontakt med den finske treneren, og han bekreftet at det var snakk om en skade, men han visste heller ikke skadeomfanget. Han var rett og slett usikker på om de kunne komme. Ok, dra til legen i morgen og gi oss beskjed raskest mulig var beskjeden fra oss. Tidlig forrige uke kom meldingen, biceps var skadet og Antti Lehmusvirpi er ute i flere uker. Krise! Vi må skaffe Elmin kamp, og vi hadde allerede brukt noen dager på å finne den opprinnelige motstanderen. Heldigvis var hjelpen nær. Norgesmester i 91 kg Vilandas Valciukas fra Oslo og Ørnulf bokseklubb ville ta kampen på kort varsel. Dermed var problemet løst på under 48 timer. Tusen takk til Mehdi og Ørnulf for å stille på kort varsel. 

Foto; Sharon Burgos Aresvik
Foto; Sharon Burgos Aresvik

Det nærmer seg krise
Fredag kommer dårlige nyheter. Luke, vår debutant, fra Evolve Academy skal gå sin første profesjonelle boksekamp. Faktisk hans første boksekamp ever. Luke er opprinnelig MMA-proff og vi hadde gledet oss til å se Luke kun bruke hendene. Vi får tidlig fredag en sms om at hans latviske motstander hadde skadet seg på jobb natt til fredag og dermed var ute av stand til å bokse. Et av våre trekkplaster står plutselig uten kamp. Vi har solgt mye billetter til MMA-miljøet og for oss er det litt krise om vi må gå ned fra syv til seks kamper. Vi føler vi har en forpliktelse ovenfor utøveren, publikum og ovenfor oss selv. Vi vil gjennomføre slik vi har planlagt, noe annet er ikke aktuelt før vi ser det er umulig. Markus settes på saken. Det er dårlig tid. Vi må finne en godkjent utøver og han må være villig til å komme på kort varsel, svært kort varsel. Markus gir oss kjapp respons, han har en bokser fra Estland klar til å hive seg på første fly. Vi må ta en rask avgjørelse, go go go! Luke får sin debut og vinner på TKO i andre runde. Motstanderen viser seg å ikke være allverden, såpass må vi kunne si. Men han stilte på en dags varsel, så takk til Mac fra Estland for å redde Luke sin debut, og takk til Markus for all hjelp! 

Foto; Sharon Burgos Aresvik
Foto; Sharon Burgos Aresvik

Utgår hovedkampen???
Mye har gått på skinner i forkant av stevnet. Vi har følt vi har hatt god kontroll på det meste, og det var nesten skummelt så bra alt var. Men fredag var ingen god dag for oss. Fredag den 13. levde virkelig opp til ryktet sitt for vår del. Først dårlig nytt fra Latvia, så opplever vi noe helt merkelig vi aldri håper vi kommer borti igjen. Anders Eggan sin motstander fra Ukraina har kommet seg på flyet fra Kiev i retning Amsterdam før de skal sette snuten mot Trondheim. I 14 tiden kommer det tikkende inn nok en melding fra Markus. Ukrainerne har mistet flyet sitt. De har ikke fulgt med på gatene, og det har sannsynligvis skjedd et bytte av gate siden de sjekket etter landing fra Kiev. Dermed satt det to ukrainere i Amsterdam 36 timer før de skulle i ringen mot Anders Eggan, vår hovedkamp for kvelden. Vi er stolt sponsor av Anders og han var en naturlig hovedkamp for vår del når vi satt opp fightcardet. Anders selger 70% av billettene, og det ville vært helt krise for oss om kampen ikke ble noe av.

Ny melding tikker inn. Ukrainerne har ordnet nye billetter og skal lande 22.50. Puuuh. Endelig litt gode nyheter. De kommer... Vi rigger ring, setter ut stoler og stemningen er god.

Ny melding...

Ukrainerne har mistet flyet sitt igjen!!

Det er ikke mulig. Fire timer fra forrige fly til nytt fly skal gå. Hva som foregikk på Schiphol airport må gudene vite.

Nå er det virkelig krise. Det ser ikke bra ut med tanke på Anders sin kamp. Vi har mye igjen å rigge. Hundrevis av stoler skal ut. Bannere skal henges opp. Gjerder skal bæres og settes ut. Hundre bord skal skrus sammen. Kiosken skal settes opp ++, og nå måtte vi sette alle kluter til. Hva gjør vi? Blir det kamp?? Blir det ikke kamp? Hva sier vi til alle som har kjøpt billetter? Vi må løse dette!

Ny melding. De kommer lørdag. Nye billetter er nok en gang kjøpt.

Lørdag kommer og vi får bekreftet at de er kommet seg på flyet. Vi puster lettet ut. Selv om stemningen har vært overraskende god og smilene og latteren har sittet løst underveis har dette ligget over oss som en liten fot på pedalen.

Ukraineren lander og blir hentet på flyplassen. Etter å ha mistet to fly er selvfølgelig bagasjen et eller annet sted der ute. Den er i hvert fall ikke på bagasjebåndet... Men, etter alle humper i veien er dette verdens minste problem for oss nå. Han er her. Resten kan kjøpes. Vi fikser shorts, sokker, susp, tannbeskytter og alt annet han trenger for å oppholde seg 24 timer i Trondheim.

Kampen starter 22.45 fredag kveld.

Anders vinner.  

Alt ordner seg til slutt....;)

Foto; Sharon Burgos Aresvik
Foto; Sharon Burgos Aresvik